خواص داروئی پیاز کوهی

ساخت وبلاگ

یک کارشناس کشاورزی خواص و دارویی پیاز کوهی را بیان کرد و گفت: مداومت در خوردن الزی یا سیر کوهی سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود.
سرپوش پزشکی - به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از خوزستان، گیاهان دارویی از اهمیت زیادی بین خانوارهای ایرانی برخوردار هستند و هیچ گاه از بهره جسن از خواص این گیاهان بی بهره نشدند.

پیاز کوهی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

استفاده روزانه از گیاهان دارویی در بیشتر خانه های ایرانی مرسوم است و خانوارها آنها را به صورت های گوناگون استفاده می کنند که یکی از الزی یا سیرکوهی یا پیاز کوهی است که به منظور معرفی و آشنایی بیشتر با این گیاه گفت و گویی عبدالمجید قبیتی کارشناس ارشد و مشاوره کشاورزی در اهواز انجام دادیم.

 

وی در همین ارتباط توضیح داد: الزی یا سیرکوهی یا پیاز کوهی نوعی سبزی وحشی و خودرو که معمولا در زیر درختان و جاهائی که رطوبت بیشتر و نور کمتر است می روید که در اکثر مناطق جنگلی و کوهستانی در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار سبز می شود و اهالی روستاهای چهاردانگه از آن به عنوان سبزی در برنج، آش و همچنین به صورت سبزی خوردن استفاده می کنند.

 

این کارشناس ارشد کشاورزی افزود: این گیاه را برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن می توان نگهداری کرد که البته خشک کردن آن حتما باید در سایه صورت پذیرد.

 

وی در ادامه توضیحاتی را نیز درباره خواص داروئی این گیاه پر خاصیت ارائه داد و عنوان کرد: الزی برای تصلب شرایین، اسهال، اتساع روده ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه کاربرد دارد. همچنین خوردن آن تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان مى کند.

 

قبیتی یادآور شد: مداومت در خوردن الزی سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد. مصرف گیاه سیر کوهی باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می ‌شود.

 

وی با اشاره به این مطلب که این گیاه ضد عفونى کننده قوى است، گفت: همچنین الزی به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو و تسکین دهنده درد روماتیسم، سیاتیک و نقرس است.

 

به گفته این مشاوره کشاورزی، میوه سیر کوهی بسیار خنک و ضد رطوبت بدن است و راه ورود میکروب ها را به عروق مى بندد و از خونریزى و فساد خون جلوگیرى کرده و رقت خون را درمان خواهد کرد و ملین و اشتهاآور بوده و ادرار را زیاد مى کند.

 

وی تصریح کرد: شربت الزی براى مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است و غرغره جوشانده آن براى درمان دردگلو و آنژین سود فراوان دارد.

 

قبیتی اضافه کرد: سکنجبین میوه آن خنک کننده بوده و براى رفع یرقان و التهاب صفرا و کبد سودبخش است، به صورت موضعی برگ های له شده آن را می توان برای از بین بردن آبسه و کورک به کار برد.

 

این کارشناس ارشد کشاورزی ادامه داد: مالیدن عصاره میوه الزی جهت زخم هاى آبدار و چرکى نافع بوده، آن ها را خشک مى کند و گل آن نیز همین خاصیت را دارد. همچنین جویدن برگ الزی جهت ورم لثه و رفع بى حسى آن مفید است و جوش هاى دهان را از بین مى برد و بوى بد دهان را برطرف مى کند.

 

وی با اشاره به این مطلب که گل الزی اسهال را بند مى آورد و ضماد برگ آن بر روى دکمه بواسیر خونى نافع است، گفت: نوشیدن جوشانده ریشه الزی علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد مى کند.

منبع: sarpoosh.com

eliblogs...
ما را در سایت eliblogs دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : elhamsaadati eliblogs بازدید : 179 تاريخ : ساعت: